Over Sophie

Sophie Bruers Gertner is 37 jaar, van oorsprong Hongaarse en woont negentien jaar in Nederland. Ze is lichaamstaaldeskundige en psycholoog in opleiding. Haar concept is gebaseerd op wetenschappelijke studies over non-verbale communicatie, de evolutionaire en biologische grondslagen van gedrag en psychologie in het algemeen.

Missie en visie

Waarom is 'ja' knikken aangeleerd en 'nee' schudden aangeboren? Hoe herken je een narcist tijdens een sollicitatiegesprek? Welke onbewuste lichaamstaal zorgt voor het mislopen van een zakelijke deal? Waarom letten vrouwen onbewust meer op lichaamstaal dan mannen?

Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door het gedrag van mensen. Met name de link tussen subtiele vormen van lichaamstaal en de invloed ervan op het gesprek. Het 'lezen' van mensen werd een hobby en mijn jarenlange verdieping daarin is begonnen. Het was een eye-opener om te ontdekken hoe groot het belang van non-verbale communicatie is en wat er allemaal mis kan gaan op de werkvloer door onze onbewuste gedragingen.

Mijn missie is om bewustwording te creëren rondom het belang van dit fascinerende thema en teams te helpen om daardoor beter samen te werken.  

Naast mijn 'ongoing research' in non-verbale communicatie en de evolutionaire grondslagen ervan ben ik met veel passie psychologie aan het studeren op de Open Universiteit.