Over Sophie

Sophie Bruers Gertner is 36 jaar, van oorsprong Hongaarse en woont zeventien jaar in Nederland. Ze is Empowerment Coach en Lichaamstaal Deskundige en is psycholoog in opleiding. Ze fundeert haar concept op wetenschappelijke studies over de volgende onderwerpen: lichaamstaal, biologisch aangestuurd gedrag en evolutionaire psychologie. Haar 'ongoing research' naar alle aspecten van de mensheid in de huidige maatschappij is haar grote passie.

Missie en visie

Mijn missie is om mensen te inspireren tot bewustwording en het benutten van hun potentie op allerlei vlakken. De potentie van binnenuit te ontdekken: denk aan de kernwaarden, talenten en identiteit. En dan de vertaling naar buiten d.m.v. lichaamstaal en professionele zelfpresentatie. Ik maak hierbij gebruik van wetenschappelijke bevindingen, vertaald naar toegankelijke en prikkelende informatie m.b.t. evolutionaire psychologie, lichaamstaal en onze rol in de maatschappij. Deze pijlers verklaren veel van onze gedragingen en opvattingen.

 

Anno 2018 is het een grote uitdaging om man of vrouw te zijn: onze ingeprente rolverdeling is vervaagd en we moeten alle rollen kunnen invullen. Dit brengt verwarring met zich mee, denk aan carrièrekeuzes, kinderwens, verwachtingen in relatie en op de werkvloer, wat kan resulteren in een vertroebeling van onze ‘quality of life’ en kan leiden tot onderlinge conflicten.

 

Evolutionaire psychologie: de verklaring van onze basis skills en onderliggende behoeftes

 

Mannen moeten zorgtaken op zich nemen, over hun emoties praten en soms voorrang geven aan hun vrouw en/of vaderschap als het om carrière gaat. Op de werkvloer moeten ze meer rekening houden met vrouwen qua gedrag en communicatie. Dit gaat niet altijd vanzelf: de evolutionaire programmering van minimaal tweehonderdduizend jaar oud zegt iets anders. De heren zijn biologisch geprogrammeerd om sec te communiceren, gefocusd te werken en zich niet te veel bezig te houden met zorg en bonding. Hun perifere zichtveld is bijvoorbeeld veel nauwer dan dat van vrouwen. Hun hersenen nemen veelal alleen functionele informatie op en ze hebben een beter ontwikkeld ruimtelijke inzicht dan vrouwen. Uiteraard kunnen we als mens allerlei skills trainen maar de oerprenting is echt anders bij de man en de vrouw en dat heeft zijn eigen functie. 

  

Vrouwen hebben in het algemeen 3x zo veel gedachten, 3x zo veel gevoelens en 3x zo veel woorden op een dag dan mannen. Vrouwen zijn geprogrammeerd om babies en zieke ouderen te kunnen voorzien van hun levensbehoefte: een evolutionaire taak als nestverdediger. Of je nou wel of geen moeder bent: de kans is erg groot dat je instinctief en hormonaal gestuurd beschermend naar een kind bent. Vrouwen kunnen emoties bij een ander beter herkennen dan mannen, hebben een beter ontwikkelde sociale intelligentie en hebben goed ontwikkelde 'bonding skills'. Vrouwelijke leidinggevenden vinden het belangrijk om hun collega's te coachen en in goede sfeer te kunnen werken. De heren zijn meer gefocusd op resultaten.

In de huidige maatschappij zijn vrouwen vaak hoogopgeleid en ambitieus, zelfs kostwinnaar soms maar ze hebben ook nog eens een authentieke rol: dat van de moeder bijvoorbeeld. Deze rol is miljoenen jaren oud en brengt enorme psychologische en lichamelijke veranderingen met zich mee. De huidige maatschappij vraagt ons om deze evolutionaire inprentingen soms volledig los te laten en te leven volgens onze ratio. Denk aan full-time werken terwijl je net een baby gekregen hebt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 

 

Iedereen op zoek naar balans

 

Mensen zitten vandaag de dag vaker dan ooit thuis met een burn-out. Om in balans te blijven, is het belangrijk dat vrouwen bijvoorbeeld ontdekken wie ze echt zijn en wat zij belangrijk vinden in het leven. Irresistible You helpt ze om dit te ontdekken. We zoeken samen naar de authentieke vrouwelijke identiteit en talenten. Hierbij kijken we naar feminisme, evolutieleer en biologische programmering van de vrouw. Deze pijlers verklaren namelijk veel van onze gedragingen en opvattingen. Deze werkwijze is gebaseerd op wetenschap, het heeft een professionele en persoonlijke aanpak maar wel met een knipoog.

Voor de heren kan het verhelderend werken om de authentieke man-vrouw verschillen uit te leggen door evolutionaire psychologie. Dit helpt ze bij het accepteren van deze verschillen en elkaar meer te begrijpen. Ook het leren herkennen van lichaamstaal onderling kan een grote bijdrage leveren aan communicatie. 

Door de deskundige en persoonlijke aanpak worden de medewerkers gestimuleerd om te investeren in hun persoonlijke en zakelijke groei. Dit resulteert tot medewerkers die actief bezig zijn met hun toegevoegde waarde binnen de organisatie, het afnemen van onderlinge conflicten en meer begrip voor de communicatie- en gedragsverschillen tussen mannen en vrouwen.